Відповідно до досліджень психологів, в процесі телефонної розмови в середньому сприймається близько 20% інформації, в ході особистого спілкування - 80%, а в ході сеансу відеозв'язку - 60%. Тобто якщо до спілкування співрозмовників по звуковому (аудіальному) каналу додається візуальна невербальна мова (жести, міміка тощо), то у співрозмовників підвищується ефективність сприйняття інформації.

Як видно за своїми психофізіологічними параметрами, відеозв'язок досить близький до особистого спілкування і набагато перевершує можливості телефонного зв'язку. Однак для того, щоб забезпечити ефективне застосування відеозв'язку в бізнесі, мало тільки бачити і чути одного співрозмовника. Необхідна можливість організації конференцій з декількома учасниками, можливість обміну додатковою інформацією (презентації, документи, зображення з додаткових відеокамер та ін.). Режим роботи, що забезпечує все це, називається відеоконференція, а сама технологія одночасної передачі відео, голосу і даних - відеоконференцзв'язок.

Огляд рішень і рекомендацій по вибору систем відеоконференцзв'язку читайте в статті "Посібник з вибору рішень для відеозв'язку і відеоконференцій при роботі з дому та в офісі".